Balle per balle
Përshkrimi: Ekranizim i romanit të Ismail Kadaresë "Dimri i madh". Besnik Bermema ishte përkthyes në konferencën e partive komuniste të mbajtur në Moskë në vitin 1961. Ai ishte dëshmitar i thyerjes më të madhe midis dy partive komuniste që i përkisnin respektivisht një kombi të madh dhe një kombi të vogël. Ngjarjet dramatike në konfliktin ushtarak ndodhin në një bazë detare në territorin Shqiptar, në Pashaliman, të cilën Sovjetikët nuk arritën ta përvetësonin.

Bashkëpunëtorë: Ilia Terpini, Namik Prizereni, Krisanthi Kotmilo, Xhevat Behri

Aktorë: Bujar Lako, Mevlan Shanaj, Agim Shuke, Thimi Filipi, Raimonda Bulku, Arben Imami, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka, Timo Flloko, Katerina Biga, Sheri Mita, Ligoraq Rira, Edmond Budina, Piro Kita, Ilir Bozo, Stavri Shkurti, Lola Gjoka, Gjergj Antoniu, Erik Paci, Melpomeni Çobani

Vlerësime: Merr çmimin e parë në Festivalin e IV të Filmit Shqiptar. Aktori Sulejman Pitarka merr kupën e festivalit për rolin e Zheleznovit dhe interpretimin në filmin Goditja. Bujar Lako u nderua me kupën e festivalit për rolin e Mujo Bermemës.

Regjia: Kujtim Cashku, Piro Milkani
Skenari: Ismail Kadare
Muzika: Fehim Ibrahimi
Producent: Shqiperia e Re
Viti: 1979
Kohëzgjatja: 106 min