shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
ARKIVA ONLINE
Titulli
Autor
FJALË KYC
 
  Skenderbeu
Viti: 1953
Regji: Sergei Jutkevic
Skenari: Mikhail Papava
Producent: Mosfilm, Shqiperia e Re
Muzika: Georgi Sviridov, Cesk Zadeja
Kur Gjergji i vogel kish hipur mbi kale dhe po nisej per Turqi si peng i Sulltanit, babai i tij, Gjon Kastrioti, e porositi: Shikoje mire kete toke, keto fusha ...
  Femijet e saj
Viti: 1957
Regji: Hysen Hakani
Skenari: Hysen Hakani
Producent: Shqiperia e re
Muzika: Tish Daija
Vitet '50. Në një fshat të thellë malor, qeni i tërbuar kafshon djalin e Fatimes. Doktori i fshatit e këshillon atë të vrapojë në qytet për t'i ...
  Tana
Viti: 1958
Regji: Kristaq Dhamo
Skenari: Fatmir Gjata, Nasho Jorgaqi, Kristaq Dhamo
Producent: Kinostudio Shqiperia e Re
Muzika: Cesk Zadeja
Ngjarjet zhvillohen në vitet 50. Në qëndër të filmit është Tana, një vajzë e zgjuar dhe me mendime të përparuara. Ajo dashuron Stefanin, i cili ...
  Furtuna
Viti: 1959
Regji: Juri Ozerov, Kristaq Dhamo
Skenari: Fatmir Gjata, Juri Ozerov, Llazar Siliqi, Kristaq Dhamo
Producent: Moskfilm, Kinostudio "Shqiperia e Re"
Muzika: G. Çesk Popov. Zadeja
Autoret jane perpjekur te pasqyrojne nje epope te gjere te luftes Nacional Çlirimtare. Filmi fillon me pushtim fashist italjan dhe perfundon me çlirimin e ...
  Debatik
Viti: 1961
Regji: Hysen Hakani
Skenari: Selman Vaqari, Niko Koleka, Hysen Hakani, Gëzim Erebara
Producent: Kinostudio Shqipëria e Re
Muzika: Tish Daija
1942. Tre vjet mbas pushtimit fashist, fëmijët krijojnë organizatën e fëmijëve anti fashistë që e quajtën Debatik. Coli, një djalë i varfër jetim ...
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2023
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE