shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
ARKIVA ONLINE
Titulli
Autor
FJALË KYC
 
  Krevati i perandorit
Viti: 1973
Regji: Endri Keko
Skenari: Dritero Agolli, Endri Keko
Producent: Shqiperia e Re
Muzika: Cesk Zadeja
Filmi bazohet në poemën me fabul të Dritëro Agollit, mbi hyrjen e partizanit Meke ditën e parë të çlirimit, në pallatin ku më parë ka jetuar mbreti ...
  Mimoza llastica
Viti: 1973
Regji: Xhanfise Keko
Skenari: Nasho Jorgaqi
Producent: Shqiperia e Re
Muzika: Robert Radoja, Aleksander Lalo
Në qendër të filmit është Mimoza, një vajzë e vogël kryeneçe dhe e perkëdhelur që jeton në mes të një kujdesi të tepruar. Mimoza ka gjyshen e ...
  Operacioni Zjarri
Viti: 1973
Regji: Muharrem Fejzo
Skenari: Mark Dodani, Enver Isufi, Muharrem Fejzo
Producent: Shqiperia e Re
Muzika: Kujtim Laro
Një punonjës i sigurimit, Kreshnik Martini, ka hyrë në rradhët e një bande agjenturiale e hedhur në veprim në Shqipëri dhe mbledh informacione në të ...
  Cuca e maleve
Viti: 1974
Regji: Dhimiter Anagnosti
Skenari: Loni Papa, Agron Aliaj
Producent: Shqiperia e Re
Muzika: Nikolla Zoraqi
Film muzikor sipas baletit me të njëjtin titull. Gjini, një malësor i pabindur është çkishëruar. Për këtë, vajza e tij mbetet e pa pagëzuar dhe pa ...
  Duke kerkuar 5 oreshin
Viti: 1974
Regji: Xhezair Dafa
Skenari: Skënder Plasari
Producent: Shqiperia e Re
Muzika: Aleksandër Lalo
Heroi i filmit kërkon të merret me ndonjë lloj sporti, jo nga pasioni, por nga përtacia, pasi do të fitojë kështu një punë ditore pesëorëshe. ...
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2023
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE