shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
AQSHF
  Biblioteka

Libra dhe periodikë të ndryshëm të profilit të kinemasë, Arkivit dhe industrisë së filmit, botime shqiptare dhe të huaja, janë në shërbim të studiuesve, kineastëve, studentëve të artit dhe dashamirësve të interesuar. Rreth 2500 tituj librash kinematografikë, botime shqiptare dhe të huaja janë të skeduara dhe të ndara në fonde sipas shteteve.

Në mes periodikëve mund të përmendim:

  • Koleksioni i Gazetës Drita
  • Koleksioni i Revistës Nëntori 1965 - 1991
  • Koleksioni i Revistës "Skena dhe Ekrani"
  • Koleksioni i Buletinit Kinematografik, botim i ish-Kinostudios
  • Koleksionet e Revistave shqiptare AKT, KULT, FILM, etj.
  • Koleksioni i Revistës britanike Sight and Sound, botim i British Film Insitute
  • Koleksioni i Gazetës së famshme pariziene "L'Illustration", 1928
  • Koleksioni i Revistës ruse "KINO"
  • Koleksioni Journal of Film Preservation, botim i FIAF
  • Katalogje, dispensa, buletinë, filmografi, fjalorë për kinemanë, etj.

  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2022
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE