shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
AQSHF
  Fototeka

Mbi 6000 foto historike të trashëguara nga fototeka e ish Kinostudios që datojnë që nga fillimet e viteve 1900. Foto të personaliteteve historike, politike dhe kulturore, foto nga Lufta e I dhe II Botërore, foto të qyteteve, ngjarjeve historike, artit si dhe nga historiku i Kinostudios. Kategorizimi dhe skedimi i fototekës u bë i mundur me punën vullnetare e të apasionuar të historianeve tw reja Malvina Tagani, Lindita Cani e Eva Sefa.

Mbi 4000 negativë fotografikë nga historia e kinematografisë shqiptare dhe aktiviteti i Kinostudios Shqipëria e re 1953-1992. Foto nga sheshet e xhirimeve dhe nga skenat e filmit të dorëzuara për çdo film shqiptar të prodhuar. Fotoprova për përzgjedhjen e aktotëve. Postera.

  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2022
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE