shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
  27.02.2019
SKËTERRË '43 (1980) projeksion 35mm
Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit shfaq të mërkurën, më 27 shkurt 2019, ora 19:00, filmin emocionues SKËTERRË '43 (1980), në Kinema Agimi, në 35mm.

Prapaskenat e këtij filmi, janë po aq dramatike sa dhe ngjarjet në film që bazohen në Luftën e Dytë Botërore. Në 1980, aktori dhe regjisori Rikard Ljarja i kërkoit Bashkim Shehut, djalit të kryeministrit Mehmet Shehu, të shkruante skenarin e SKËTERRË '43 ndërsa teknikët e Kinostudios ndërtuan në përmasa reale një burg italian buzë detit.
SKËTERRË '43 i ofroi role të paharrueshme aktorëve të rëndësisëm si R. Ljarja, Xhevdet Feri, Birçe Hasko, Agim Qirjaqi, Violeta Dede dhe Mario Ashiku.
Dukej sikur asgje s'do e prekte punën e arrirë të stafit, kamerën e guximshme të drejtorit të fotografisë Saim Kokona, dhe muzikën goditëse të kompozitorit Zef Coba. Por, në 1981 Mehmet Shehu vdiq në rrethana misterioze... 
Pasi u shfaq shumë rrallë, filmi u ndalua dhe hyri në listën e filmave të ndaluar... Disa e shohin filmin SKËTERRË '43 si reflektim delikat dhe të rrezikshëm mbi jetën në Shqipërinë komuniste. Ju ftojmë të vini e të vendosni vetë!

Bileta kushton 300 lekë.

Kjo është shfaqja e tretë e kinematekës: Pranverë 2019 - "Thesaret e Arkivit" - program i Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit i kuruar dhe prezantuar nga personalitete të mendimit dhe hulumtimit bashkëkohor. 
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2023
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE